KONSULENTER

Vi leverer konsulent profiler til remote opgaver og onsite opgaver med relokering.

Højt specialiserede konsulenter er ofte svære at finde på det skandinaviske marked. Konsulent bureauer med niche opgaver, bruger derfor TechBroker til at source internationale konsulenter til opgaver for deres slutkunder. Vi fokuserer på to typer af opgaver: Remote opgaver, samt onsite opgaver med relokering.

Remote konsulenter

Opgaver som løses enten helt eller devist fra distancen.

Meget software arbejde kan udføres fra distancen. Og kompetencer som kan være svære at finde lokalt, er ofte tilgængelige på det globale marked.

Til remote opgaver finder vi højt specialiserede niche-profiler, typisk indenfor få dage. Vi søger typisk indenfor Europa, men hvis omstændighederne kræver det, søger vi globalt. Det lykkedes somregel at finde profiler med de efterspurgte kompetencer, og i en tidszone samt kultur der passer til opgaven.

Vi håndterer det administrative, med fakturering og internationale betalinger, så kunden blot skal forholde sig til en dansk, svensk eller norsk faktura, kontrakt m.v.

Remote konsulenter er typisk ikke nævneværdigt billigere end skandinaviske konsulenter - man hyrer således remote, mest på grund af adgang til sjælden kompetence og ikke pris.

Vægter priserne højest, kan man istedet kigge på nearshoring model, hvilket TechBroker også formidler.

Relokering af konsulenter

Til on-site opgaver, finder vi udenlandske konsulenter, som vil relokeres.

Skandinavien er en tiltrækkende destination at flytte til. Derfor kan vi ofte finde konsulenter, som er villige til at relokere for en on-site opgave.

Lead-time på en search og relokering, er ofte relativt langt. I visse tilfælde kan det gå hurtigt, men i gennemsnit tager det dog 2-3 måneder.

Således kræver en relokering som oftest også et længere samarbejde for at give mening. Kontrakterne skal være længere, typisk 12 måneder for at appellerer til dygtige udenlandske konsulenter.

RELOKERING

Ved relokering benytter vi en partner, med mange års erfaring indenfor området. Partneren håndterer hele processen, blandt andet følgende elementer.
iPhone

Arbejds- og opholds tilladelse

Fast-track certificering hos immigrationsmyndighederne, gør at arbejds og opholdstilladelse ordnes på få dage.

Ansvar for skatteforhold

Med kæde-ansvars princippet, er det yderst vigtigt at konsulentens skatteforhold er 100% i orden. Dette ansvar tager partneren, og ikke slutkunden.

Tax compliance certifikat

Vores partner udsteder tax-compliance certifikat, så bureauer og slutkunder kan dokumentere at konsulents forhold er i orden.

Payroll

Løn og automatiske skattebetalinger håndteres, så konsulenten får sin løn fratrukket dansk skat, automatisk hver måned.

Forskerordning

I Danmark kommer relokerede konsulenter ind på expat ordning. Det vil sige en flad skat på ca. 33%, som naturligvis er en stort bonus for konsulenten.

Praktisk relokering

Håndtering af flybilletter, midlertidige ophold på hotel, hjælp til anskaffelse af bolig, bankkonto, registreringer m.v.